Menu

Italiaanse schoonheid voor Steven

Steven kwam al tijden in onze winkel en moest altijd één ding aanhoren. Wanneer koop je nou een fully jonge. Nou die dag die is gekomen kunnen WE je vertellen. Nadat WE een dag hadden afgesproken om zijn ideeën aan te horen was het zo ver. Weer en dikke vette bike build in de agenda.

Steven zijn lijstje

Tijdens het eerste gesprek wat WE voerden met Steven werd het ons al gauw duidelijk: Deze jonge had hier al vele nachten over na kunnen denken. Slapen loze nachten van het peinzen had het hem opgeleverd en vele waarschuwingen van zijn vriendin trouwens ook. “Ben je nu al weer bezig met die nieuwe fiets” of “ga nou toch eens slapen”. Bijna koste het Steven zijn relatie, maar er was hoop. WE zijn stevig aan de slag gegaan en elke week kwamen er wel nieuwe onderdelen binnen. Dit tot groot genoegen van Steven en overigens ook zijn vriendin. Zei kon weer rustig slapen.

Wat Steven zijn lijstje betreft kon hij kort en duidelijk zijn: Groen, oranje, zilver, 160mm veerweg voor en achter en “OJA” hij moest dik worden. Heel dik…..

Dat moeten WE dan maar eens gaan regelen Steven” Michel & Daniël in koor.

Na flink wat overleg met Steven kwamen WE met z’n allen uit op het Italiaanse merk MDE. Een klein merk maar met grote mogelijkheden. Zo kan je de kleuren van elk onderdeel en elke sticker zelf bepalen. Maar ook het aanpassen van de frame geometrie behoort tot de mogelijkheden. De laatste optie was voor Steven niet nodig aangezien de geometrie precies aansloot bij zijn wensen. De standaard kleur echter niet! De fiets moest namelijk Groen, oranje en met zilveren onderdelen worden. Dus kozen WE een passende kleur groen die matchen met het oranje van Hope en de bestelling kon geplaatst worden.

Een klein lijstje waar dit soort fietsen volgens ons aan moeten voldoen:

 • Efficient dempingsplatform voor en achter. Dempers breedinstelbaar.
 • Niet te slacke head angle voor fietsen die niet alleen afdalen.
 • Niet te slacke zadelpenbuis voor fietsen die goed moeten klimmen.
 • Bracket niet te laag. Al is dit lekker racy. Echt practisch is het niet.
 • Stevige achterbrug met steekas. Dit komt de totale stijfheid tengoede.
 • Gewicht niet het belangrijkste maar niet te zwaar. Tenzij…. Racy.
 • GEEN BB30. Hier zijn WE wat huiverig voor ivm kraken en slechte lagers.
 • One by drive train. Geen voor derailleur meer! Toch genoeg bereik.
 • Estetische wensen van de klant moeten haalbaar zijn bij het bepalen van:
  *Frame *Kleuren *Cockpit * Drivetrain *Suspension *Wielen *Onderdelen

Begin van de build

Zoals eerder geschreven was de keuze voor het kleurenschema reeds gemaakt en kwamen de onderdelen rustigaan binnen. Vele beslissingen moesten er genomen worden of overwogen worden om tot de juiste te komen. Enkele waren echter eerder van zelf sprekend dan dat WE met z’n drieeën echt moesten nadenken. Ik noem maar even wat: De remmen; Hope, Achterdemper; Cane Creek DB Inline. Andere hadden grote zoektochten tot gevolg zoals de velgen. Deze moetsen gepolijst zilver zijn, niet te veel wegen en toch goed sterk en stijf zijn. Lastig puntje aangezien er niet zoveel zilveren velgen meer gemaakt worden in deze klasse.

Demping voor en achter

Steven zijn keuze werd gemaakt nadat WE goed hadden gekeken naar de soort fiets “waar moest de fiets toe in staat zijn”. Na goed overleg ging de keuze naar een Cane Creek DB Inline. Een gemis op deze fiets als WE hier net voor zouden kiezen. Door de vele instelmogelijkheden kan Steven nu gelang het parcours zijn demping achter zo afstellen dat hij overal met de juiste grip/comfort verhouding kan rond scheuren. De voorvork werd een RockShox Pike met Charger cardridge. De voordelen van deze vork blijken wel uit de brede inzetmogelijkheden die deze vork onderscheid van veel van zijn concurrenten. Een simpele draai aan de charger knop en de demper instellingen zijn snel ingesteld voor het te bereiden parcours. De vork werd gespoten in de zelfde kleur groen als het MDE frame.

Hope

De Engelse fabrikant van onderdelen die garant staat voor de hoogst mogelijke kwaliteit en afwerking werd voor vele onderdelen gekozen. Zo monteerde WE een flinke lijst aan onderdelen: Voorbouw, Remmen, Naven, Crackstel, Bracketlagers, Remschijven en Balhoofd.
De keuze voor Hope was voor steven snel gemaakt. De beste kwaliteit moest zijn nieuwe bike sieren en dat doet Hope gewoon heel netjes! De remmen bijvoorbeeld; de keuze viel hier op de krachtige Hope E4 remmen met rvs gevlochten kabels voor extra remkracht en sterkte. Door de ruime afstelmogelijkheden van de Hope Tech 3 remgreep kan iedereen zo ook Steven de remmen afstellen naar eigen wens.
Het Crackstel van Hope dat tevens in oranje is uitgevoerd kreeg een gedeanodiseerd voor tandwiel van Hope met 32 narrow-wide tanden. Deze zorgt samen met de gouden KMC ketting en de 11-46T cassette van Shimano XT voor uiterst breed bereik wat makkelijk klimmen maar ook hoge snelheden mogelijk maakt.
De Hope Pro 4 naven staan natuurlijk garant voor jaren plezier in de meest slechte omstandigheden. De naven sieren samen met de hoog gepolijste Spank OOZY 295 velgen, de DT-Swiss Competition spaken en de oranje DT-Swiss Pro Lock spaak nipples de wielen. De Continental Mountainking 2.4 maken de wielset helemaal af.

Kleine parts

Voor de kleine parts die weinig tot geen belasting te verduren krijgen is er gekozen bij deze Bike Build voor het Duitse merk Reverse. Reverse heeft een uiterst gunstige prijs/kwaliteit verhouding en levert zijn producten in vele soorten en kleuren. Ideaal dus voor deze bike

Afwerking

Veel van de gekozen onderdelen waren in een kleur die niet goed paste of aansloot bij het kleuren schema van Steven zijn bike. Onderdelen zoals de air canister van de Cane Creek DB Inline, de frame hardware, voor & achter tandwiel, bashguard en de derailleur kooi zijn door ons gedeanodiseerd en geseald tegen weersinvloeden.
De oranje Jackwire shifterkabel loopt als een levenslijn van dit project over het frame.

Dank je wel Steven

“WE danken Steven voor de aanschaf van deze super gave bike en kunnen samen met hem terug kijken op een geslaagd project dat zich in het terrein precies zo gedraagt als dat WE samen met Steven voor ogen hadden”.

Smacht jij ook naar zo’n geweldige Bike Build. Neem dan contact met ons op en WE staan je bij met gedegen advies en de juiste kennis.

IMG_3972

Comments