Menu

Devinci Troy GX voor Bas

Een nieuwe Bike Build begint in de meeste gevallen met een goede kop koffie, veel ideeën en nog meer wensen. Bij Bas was dat anders. Sinds kort hebben WE een huismerk. Nou ja, voor zo ver je een reeds bestaand merk een huismerk kan noemen natuurlijk. Bas was niet zo uit op een schreeuwerige bike build die van iedereen de aandacht trok. In plaats daarvan koos Bas voor een “in onze ogen” standaard Devinci. Het werd de Devinci Troy GX. Een bike die tot grote dingen instaat is als de berijder daar een beetje op aan stuurt. Zo niet, dan laat de fiets zich comfortabel door alle bochten, passages, klimmen en afdalingen sturen zonder al te veel weerstand te bieden. Bas was precies naar zo’n bike opzoek. Een bike die Bas zijn bike-niveau naar een hoger level kan brengen zonder al te veel offers te vragen van zijn berijder. De Devinci Troy GX is nou precies zo’n bike. Nadat WE voor Bas een test bike hadden geregeld en hij met de grootste glimlach ooit op zijn gezicht bij ons terug keerde wisten wij het zeker. “Deze bike is Bas op het lijf geschreven”.

Net wat anders bij binnenkomst

De binnenkomst van een Devinci is iets wat anders dan gebruikelijk in onze branche. Zo word het frame en alle onderdelen in twee aparte dozen bezorgt. Devinci dealers bouwen dan ook de complete bike in eigenhuis op. Dit is één van de belangrijkste redenen waarom WE gekozen hebben voor Devinci als ons huismerk. Door te kiezen voor Devinci kunnen WE elke bike zo opbouwen als dat gebruikelijk voor ons is, zonder eerst de gehele bike te moeten te de-assembleren. Zo kunnen WE zoals bij elk van onze Bike Builds de juiste vetten, oliën en Loctide gebruiken.
WE beginnen met de complete de-assemblage van het frame. Hier brengen WE de juiste vetten aan op plekken zoals de lagers van ieder pivot point, assen, bracketpot en balhoofd.

Voorvork en achter demper

Bij iedere nieuwe bike ongeacht het merk of de fabrikant van de dempingseenheden worden deze door ons volledig geserviced. Waarom WE dit doen; Voorvorken en achter dempers liggen vaak lange tijd op een zijde in de schappen bij de fabrikant of leveranciers. Hierdoor droogt vet vaak als vaste klont op. Een andere rede is dat vele fabrikanten zoals Fox en RockShox zo min mogelijk smeermiddel toevoegen aan de vork. Gewoon net genoeg om het geheel te laten werken. Bij iedere nieuwe voorvork of achter demper gaat dus het geheel compleet uitelkaar en word vervolgens weer zorgvuldig gemonteerd met de juiste en voldoende vetten en oliën. Op deze manier werkt je voorvork of achter demper net soepeler en beter dan vanuit de fabriek. Een extra plus puntje is dan ook de langere levensduur van deze toch best prijzige onderdelen.

Reeds gedemonteerde veerelementen voordat WE deze servicen.

Voorzien van de juiste vetten en oliën zijn de demper elementen gereed voor montage

De bike build

De bike build is toch iets speciaals bij ons. Dit is het moment waarop al onze bikes tot leven komen. Of het nu gaat om een bike die van top tot teen naar de wensen van de klant is samengesteld of een bike die je kan bestellen door met je vinger naar een plaatje te wijzen, ze krijgen allemaal even veel liefde van ons tijdens de bike build. Zo ook de Devinci Troy GX van Bas.

Dank je wel Bas. Heel veel plezier met deze geweldige bike!

Comments